Vücudumuza iyi baktığınız zaman hem daha sağlıklı hem de çok daha mutlu yaşarsınız. Bu sebeple önemsiz gibi gözüken her türlü belirtileri dikkate alın ve vücudunuzu mutlaka dinleyin. Yemek alışkanlıklarınızı kesinlikle değiştirmelisiniz. Hindistan cevizi, ananas gibi farklı olan meyveleri tüketmeniz hem değişik tatları denemiş olmanızı sağlıyor hem de sağlıklı bir hal almanıza neden oluyor ancak bu gibi tatları yemeniz, farklı olan sebze ve meyvelerden uzak kalmak yine uzun vade içerisinde sağlığınız üstünde oldukça zararlı etkiler oluşturabiliyor. Uzmanlar ise gün içerisinde en az beş porsiyon meyve ve sebzelerin tüketilmesinin gerektiğini belirtiyorlar.

Kan Şekeri Seviyesi ve Kolesterol Seviyesi

Kan şekeri seviyenizin ve yine kanda bulunan kolesterol seviyenizin dengeli olmasının tek yolu küçük porsiyonlar ile yemek yemenizdir. Yemeğinizi yedikten sonra yine kanınızdaki kolesterol seviyesi artmaktadır. Eğer ki gün içerisinde tam olarak iki defadan daha az yemek yiyorsanız yeterli oranlarda besin alamıyorsunuz.
Yaşınızın ilerlemesi beraberinde metabolizma da yavaşlamaktadır. 50 yaşından sonra da 200’den az kalori almalısınız. Eğer ki almış olduğunuz kalorileri doğru bir şekilde yakamazsanız bu gibi ayda 5 6 bin kalori etmektedir. Bu sebeple de düzenli bir şekilde egzersiz yapın.

Kanser Riskinizi En Aza İndirin

Birçok bayan özelliklede kilo korkusu ile sigara içmekten vazgeçememektedir. Oysa ki yapılan çeşitli araştırmalar sonucunda hiçbir şekilde sigaranın kilo almayı engellediği gözükmemektedir. Bayanlarda en çok görülmekte olan kanserler arasında bulunan meme kanserinin sebepleri arasında yine alkol de bulunmaktadır. Gün içerisinde iki bardak kadar beyaz şarap içmeniz kanser riskinizi %8 arttırıyor ve günde 3 bardak ile %16 oluyor. Aşırı kilolu olmanızda kanser riskini yükseltmektedir. Obezite hormon oranlarını etkilemektedir ve çok daha yüksek östrojen salgılanmalarına sebep olmaktadır. Bu da yine çok mesane kanseri riskini yükseltmektedir.
Çok fazla pişen, barbekü yapılan, yanmış olan gıdalardan uzak durun. Bunun sebebi yanan gıdalar özellikle de etler kanser oluşumuna davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle gıdaları orta derece de pişirmeniz oldukça iyi olacaktır.