Adının salata olmasına karşın oldukça besleyici ve doyurucu olan bu lezzetli tarifi evinizdeki malzemelerle pratik bir şekilde hazırlayabilir ve keyifle tüketebilirsiniz. Orta boy kase servisinin kalorisi yaklaşık olarak 470 kcal civarındadır. İçerisine kıtır ekmek ve özel sos yapılarak servise hazır hale gelen tavuklu Sezar salata bir öğünde bir porsiyonuyla doyurucu özelliğiyle dikkat çekici bir lezzettir. Tavuklu Sezar Salata Malzeme bakımından da oldukça zengin.

Malzemeleri (2-4 kişilik);
· 1 adet tavuk göğüs
· 1 adet salatalık
· 1 adet domates
· 100 gr eski kaşar
· 1 adet göbek salata
· 3-4 adet tost ekmeği
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 4 yemek kaşığı sıvıyağ
· Pul biber
· Kekik
· Tuz
· Karabiber

Sos İçin Malzemeleri;
· 5 yemek kaşığı zeytinyağı
· 2 diş sarımsak
· 1 yemek kaşığı mayonez
· 2 adet limon
· Karabiber
· Tuz

Yapılışı;
Tavuklu Sezar salatanın hazırlanışında dört kaşık sıvı yağ ile küp küp doğranmış tavuk göğüs etini bir tavada kavurmaya başlayalım.
Onları karıştırarak kavururken, başka bir tavaya iki kaşık tereyağına küçük küçük doğranmış tost ekmekleri, kekik, pul biber, biraz tuz ve karabiber ile kızartalım.
Tavuklar sotelendikten ve ekmekler kızardıktan sonra onlar beklerken, salatanın diğer malzemelerini hazırlayalım. Büyük salata kesesinin en altına göbek salatayı yıkayıp süzüp, elimizle parçalayarak koyalım.
Küp küp doğranmış domates ve salatalığı göbek salatanın üzerine koyalım. Bunların üzerine eski kaşarı rendeleyelim.
En üste kıtır ekmekler ve tavukları koyalım. Ayrı bir kasede mayonez, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ile sos karışımını hazırlayalım.
Salata kasesindeki tüm malzemelerin üzerine hazırladığımız bu soğuk sosu her yerine gelecek şekilde dökelim. Salatamız servise hazır, afiyet olsun.