Kek ve pasta tarifleri kategorisinin farklı başka bir tarifi ile karşınızdayız. Haşhaşlı ve çilekli kek çok beğeneceğiniz ve her fırsatta yeniden yapmak ve yemek isteyeceğiniz bir tarif. Misafirleriniz Haşhaşlı ve çilekli kekinizi çok beğenecekler ve tarifini sizden almak için can atacaklar. Tabi tarifi verip vermemek sizin elinizde. Haşhaşlı ve çilekli kek tarifinin bir porsiyonu ise yaklaşık olarak 300 kcal' dir.

Haşhaşlı Ve Çilekli Kek Tarifi Malzemeleri
· Çilek
· 1 su bardağı dolusu toz şeker
· 3 yumurta
· 1 paket vanilya
· 2 buçuk su bardağı un
· 3/4 su bardağı süt (175 ml)
· 1/3 su bardağı haşhaş
· 3/4 su bardağı sıvı yağ (175 ml)
· 1 paket kabartma tozu
· 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Haşhaşlı Ve Çilekli Kek Tarifi Yapılışı
Haşhaşlı ve çilekli kekimizin tarifine başlıyoruz. Öncelikle yumurtaları ve toz şekeri bir kabın içerisinde mikser yardımı ile güzelce çırpıyoruz. Çırptığımız bu karışımın içerisine sütü ve sıvı yağı da ekliyoruz ve çırpmaya bir süre daha devam ediyoruz. Çırpılan karışıma sonrasında kabartma tozu ile unu da ilave ediyoruz ve yenden çırpıyoruz. En son vanilya, limon kabukları ve haşhaş' ı ekliyor ve son kez karışımı çırpıyoruz. Tepsi ya da kek kalıbına döküyor ve 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35 - 40 dk kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan kekimizi bir miktar soğumaya bırakıyoruz. Çileklerimizi istediğimiz şekillerde dilimliyor ve resimdeki gibi kekin üzerine koyuyoruz. Kekimizi kalıptan çıkarttıktan sonra çilekleri koyabilirsiniz. Servis ederken kestiğiniz dilimin yanına bolca çilek dilimleyerek koyabilirsiniz. İsterseniz çilekli dondurma ile de servis edilebilir. Afiyet olsun.