Genellikle mantar ile yapılan en güzel yemeklerdendir Mantarlı et sote tarifi. Et yemekleri içerisinde de sayılan bu tarifte bol bol proteine doyacaksınız. Vereceğimiz Mantarlı et sote tarifi 2-4 kişiliktir. Bu yemeğin hazırlanması 15 dk pişirmesi ise 20 dk sürmektedir. Bir porsiyon Mantarlı et sote kalorisi 169 kcal' dir.

Mantarlı Et Sote Tarifi Malzemeleri

· Yarım kilo mantar
· 250 gr kuzu kuşbaşı
· 4 ya da 5 adet arpacık soğan
· 1 adet havuç
· 3 adet sivri biber
· 2 adet domates
· 1 çay kaşığı acı biber salçası
· Kimyon
· Tuz
· Karabiber
· 1 yemek kaşığı tereyağı
· 4 yemek kaşığı zeytinyağı


Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı
Bir tencerenin ya da wog tavanın içerisinde tereyağı ve zeytinyağı konulur. Yağlar kızınca ve eriyince içerisine kuşbaşı doğranmış kuzu etleri konur. Bu etler tava içerisinde sotelenir. Arkasından içine arpacık soğan ve küp küp şekilde doğranmış olan havuç eklenir. Bir kere karıştırıldıktan sonra doğranmış sivri biber ve sarımsak da tencereye eklenir. Bir kaç kez karıştırdıktan sonra doğramış olduğunuz mantarları da tencereye ekleyin. Mantarın suyunu salmaması ve kararmaması için harlı ateşi ayarlayın ve tencerenin kapağını kapatın.mantar saldığı suyu çekince doğranmış olan domates ve acı biber salçası tavaya eklenir. Tavanın kapağı kapatılarak da bir süre bu şekilde kavrulur. Kavrulma işlemi bitince sıcak servis edilir. Yanında bulgur pilavı ya da pirinç pilavı çok yakışır. Et yemekleri içinde bulunan Mantarlı et sote tarifini isterseniz acı biber salçası olmadan da yapabilirsiniz. Tarifte sevmediğiniz malzemeler var ise onları da çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun.